Radboud Universiteit krijgt unit voor verder AI- en Machine learning-onderzoek

Het European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) opent verschillende nieuwe units, waaronder eentje aan de Radboud Universiteit. Daar wordt de komende jaren onderzoek gedaan naar machine learning en andere onderwerpen gerelateerd aan kunstmatige intelligentie.

Het pan-Europese ELLIS-initiatief richt zich op het behouden van AI-onderzoekers voor Europa. Veel Europese onderzoekers trekken de laatste jaren naar de VS en China om daar projecten op te zetten, maar met ELLIS wordt er meer ruimte geboden voor onderscheidend lokaal onderzoek.

Binnen de unit ondersteunt de Radboud Universiteit niet alleen bestaande AI-onderzoekers, maar wordt er tevens nieuw talent aangetrokken. Naast drie senioronderzoekers komt er ruimte voor vier extra promovendi. Daarnaast worden er nog acht nieuwe promovendi aangetrokken vanuit nationale en EU-brede subsidies.

Zij zullen onderzoek uitvoeren op het snijvlak van cognitieve systemen, machine learning en kunstmatige intelligentie.

In totaal lopen er op de universiteit meer dan 170 wetenschappers rond die zich bezighouden met onderzoek rondom kunstmatige intelligentie. Op basis van de citatiescore staan zij op nummer één in AI-onderzoek in Nederland.

May 6, 2020