• Type Classroom
 • Price €2680,-
 • Region Noord-Holland
 • Skill Level Beginner
 • Duration > 1 month
 • Certificate Yes
 • Degree No
 • Language English

  Request for Information

  Personal Details

  Address

  Classroom

  Big Data Foundation opleiding

  Deze 3-daagse Big Data Foundation opleiding (incl. examen) leidt onder meer op voor het officiële internationale Big Data Foundation certificaat

  Big Data Foundation – opleidingsmogelijkheden

  Optie 1: 3-daagse klassikale opleiding incl. het internationale Big Data Foundation certificaat
  Optie 2: In-company opleiding

  Big Data – wat leert u in deze certificerende opleiding?

  In deze certificerende Big Data Foundation opleiding leert u wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden van Big Data zijn voor uw organisatie. U krijgt een overzicht van verschillende relevante Big Data strategieën, Big Data systemen en Big Data architectuur principes. U krijgt inzicht in het Big Data analyse proces en u leert vanuit gestructureerde en ongestructureerde data te werken. U krijgt kennis van reporting, Online Analytical Processing (OLAP), datamining, predictive algoritmen en data selectie. U leert wat data lakes en data reservoirs zijn. U weet hoe u verschillende architectuurvormen kunt gebruiken en u kent het verschil tussen stand alone en hybride structuur. Daarnaast leert u om te gaan met Hadoop, Hortonworks, Cassandra, HDFS, Pig, Hive en HCat. Tevens maakt u kennis met analyse-, datamining- en visualisatie tools. Als laatste komt de ethiek van Big Data aan bod. Schrijf u vandaag nog in voor deze boeiende en certificerende Big Data Foundation opleiding of reserveer alvast een plaats!

  Big Data – internationaal erkende certificering

  De Big Data Foundation opleiding is geaccrediteerd door het International Software Quality Institute (iSQI). iSQI is een toonaangevend en onafhankelijk certificeringsinstituut dat jaarlijks ruim 15.000 professionals certificeert in meer dan 90 landen en in 10 talen. Met het Big Data Foundation certificaat bent u gecertificeerd volgens de ISO normen 9001 (Quality Standard) en 17024 (Certified Certification Body). De Big Data Foundation certificering is leveranciersonafhankelijk en is ontwikkeld door vooraanstaande Big Data experts.

  Big Data Foundation opleiding – examen

  Het Engelstalige Big Data Foundation examen is een multiple choice, gesloten boek, examen dat uit 40 vragen bestaat. Het examen kunt u digitaal of paper-based afleggen bij een van de vele testcentra van Pearson VUE. U kunt er ook voor kiezen om het examen computer-based af te leggen via online proctoring op een dag en tijdstip naar keuze. De Big Data Foundation examens worden het hele jaar door afgenomen. Wanneer u minimaal 26 van de 40 (65%) vragen goed heeft beantwoord bent u geslaagd. Het examen duurt 60 minuten. U ontvangt ter voorbereiding op het examen tevens een exemplaar van het boek ‘Succes met Big Data’.

  Voor wie?

  Deze Big Data Foundation opleiding is bestemd voor alle professionals die in hun werk te maken hebben met grote hoeveelheden data en die een gedegen theoretische en praktische basis willen leggen op het gebied van Big Data. Wij denken hierbij aan Big Data projectmanagers, Business Intelligence (BI) managers en consultants, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie architecten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers, business managers, business process eigenaren en innovatie managers.

  Studiemateriaal

  U ontvangt een uitgebreide cursusmap met o.m. de presentaties en de praktijkopdrachten. Daarnaast ontvangt u het boek ‘Succes met Big Data’. Tijdens de opleiding krijgt u toegang tot een online omgeving waar u uitgebreid kunt oefenen met tooling. 

  Windows laptop vereist

  Als deelnemer aan de Big Data Foundation opleiding dient u te beschikken over een Windows laptop met internettoegang.

  Voorkennis

  U heeft geen specifieke vooropleiding of voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze Big Data Foundation opleiding en te slagen voor het Big Data Foundation examen.

  Niveau van de opleiding

  De Big Data Foundation opleiding wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

  Aantal deelnemers

  Gezien het intensieve karakter van deze 3-daagse Big Data Foundation opleiding is het aantal deelnemers beperkt.

  Voertaal

  De Big Data Foundation opleiding wordt in het Nederlands – en op verzoek in het Engels – gegeven. Het Big Data Foundation examen is in het Engels.

  Big Data – wat is het?

  Als uw organisatie werkt met een of meerdere datasets die te groot zijn om met reguliere database managementsystemen te onderhouden, dan kunt u spreken van Big Data. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Dit komt doordat mensen steeds meer data opslaan in de vorm van bestanden (foto’s en films, bijvoorbeeld op Facebook of YouTube) maar ook doordat steeds meer apparaten zelf data verzamelen, opslaan en uitwisselen (Internet of Things (IoT)). Daarnaast komen er steeds meer sensordata beschikbaar.

  De opslag van deze gigantische hoeveelheden data is een uitdaging, maar het analyseren van deze data is de grootste uitdaging waar uw organisatie voor staat. Deze data bevatten immers een schat aan informatie voor onder meer marketingdoeleinden.

  Big Data – waarom?

  De verwachtingen rondom Big Data zijn hooggespannen. 75% van de bedrijven verwacht binnen het jaar rendement uit Big Data en data analytics te halen. Helaas kloppen de verwachtingen niet met de werkelijkheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gebrek aan expertise en slechte datakwaliteit de belangrijkste oorzaken zijn van falende Big Data projecten.

  Big Data is hot

  Big Data is hot en iedereen heeft het erover. Maar wat betekent Big Data nu eigenlijk voor uw organisatie? Vaststaat dat Big Data de komende jaren het leven van veel organisaties drastisch zal veranderen. Sommige experts verwachten zelfs dat uw organisatie over enkele jaren niet meer zal bestaan als u nu niet aan de slag gaat met Big Data… In ieder geval (hoog) tijd om een beter begrip te krijgen van wat Big Data is en hoe u een succesvolle Big Data strategie ontwikkelt.

  Categories: