• Type Classroom
 • Price €2980,-
 • Region NH, Haarlem
 • Skill Level Beginner
 • Duration > 1 month
 • Certificate Yes
 • Degree No
 • Language Dutch
 • Specialization Aritifical Intelligence

  Request for Information

  Personal Details

  Address

  Classroom

  Artificial Intelligence (AI) in de praktijk

  Alle kennis om met Artificial Intelligence (AI) in de praktijk aan de slag te gaan: de technologie, praktische toepassingsmogelijkheden en implementatie van AI

  Artificial Intelligence (AI) – trainingsmogelijkheden

  Optie 1: 4-daagse klassikale training
  Optie 2: In-company training

  Artificial Intelligence – de business waarde van AI

  Artificial Intelligence (AI) – vaak in één adem genoemd met Machine Learning, Deep Learning en Predictive Analytics – is een techniek die u in staat stelt om op basis van uw bestaande (veelal ongebruikte) data betere beslissingen te nemen. In de praktijk zijn de meeste toepassingen van Artificial Intelligence (AI) voorspellend (predictive). Artificial Intelligence (AI) kan evenwel ook zelfstandig (zelfs bedrijfskritische) beslissingen nemen. De algemene verwachting is dat Artificial Intelligence (AI) in de toekomst een fundamenteel onderdeel van de bedrijfsvoering zal zijn.

  Artificial Intelligence (AI) – wat leert u?

  Aan het einde van de Artificial Intelligence (AI) training heeft u inzicht in het concept van Kunstmatige Intelligentie (KI) plus de bijbehorende componenten. U leert wat algoritmen zijn en hoe u deze kunt inzetten. Daarnaast ontwikkelt u een brede kennis van data en weet u hoe u deze kunt onderzoeken. Bovendien leert u hoe u processen in kaart moet brengen. Zo kunt u zelfstandig onderzoeken welke mogelijkheden Artificial Intelligence (AI) uw organisatie kan bieden. Tijdens de training wordt kennisoverdracht regelmatig afgewisseld met praktijkoefeningen. Aan het eind van de training wordt alle kennis samengevoegd in een case.

  Artificial Intelligence (AI) – programma overzicht

  De Artificial Intelligence (AI) training bestaat uit vier dagen. Op de eerste dag van deze praktijkgerichte training wordt het begrip Artificial Intelligence (AI) ontleed en worden de componenten zorgvuldig onderzocht. Daarna volgt een uitgebreide kennismaking met de wereld van Artificial Intelligence (AI), waarbij zowel op de geschiedenis, de actuele ontwikkelingen als de toekomst van AI wordt ingegaan.

  Data zijn het fundament van Artificial Intelligence (AI). Daarom wordt tijdens de tweede dag uitgebreid ingegaan op de achtergrond van data en Big data. Aspecten als de structuur, de opslag en de verwerking van data en Big Data komen uitgebreid aan bod. Daarnaast wordt geoefend in toegepaste data analyse.

  Op de derde dag wordt het ‘brein’ achter Artificial Intelligence (AI) behandeld, t.w. de algoritmen. Op deze dag wordt voortgebouwd op de manier waarop machines leren en wordt gestart met een praktijkoefening Data Mining waarin u kennismaakt met correlaties tussen gegevens, verschillende typen algoritmen en uiteindelijk Machine Learning. E.e.a. wordt aangevuld met een introductie van neurale netwerken en Deep Learning.

  Tijdens de vierde en laatste dag wordt gekeken naar de implementatie van AI-systemen op organisatorisch niveau. Dit betekent dat de inhoudelijke en juridische kant van Artificial Intelligence (AI) binnen organisaties en processen belicht wordt. Tot slot wordt er op individueel niveau aan een case gewerkt waarbij de opdracht is om een zelfgekozen proces in kaart te brengen en een concept te schrijven voor de implementatie van een AI-systeem.

  Artificial Intelligence (AI) – goed om te weten

  Tijdens de Artificial Intelligence (AI) training wordt actief gewerkt met verschillende programma’s. U dient uw eigen laptop mee te nemen waarop deze programma’s geïnstalleerd kunnen worden. Compatibele besturingssystemen zijn Windows (vanaf Windows 7) en OS X (vanaf Mountain Lion). Alle programma’s waarmee tijdens de Artificial Intelligence (AI) training gewerkt wordt zijn gratis.

  Artificial Intelligence (AI) – voor wie?

  Wilt u kennis van en ervaring opdoen met Artificial Intelligence (AI) op organisatieniveau dan is dit de training voor u. Qua functionarissen denken wij o.a. aan business IT managers, business consultants, Business Intelligence (BI) professionals, Big Data professionals, innovatie managers, programma/project managers, compliance officers, enterprise architecten, informatie managers en business developers.

  Artificial Intelligence (AI) – voorkennis

  U heeft geen voorkennis van Artificial Intelligence (AI) nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze training.

  Artificial Intelligence (AI) – niveau van de training

  De Artificial Intelligence (AI) training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

  Artificial Intelligence (AI) – beperkt aantal deelnemers

  Gezien de intensiteit van deze 4-daagse Artificial Intelligence (AI) training wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten. 

  Categories: