VS-initiatief om met ai corona te lijf te gaan

Zeven universiteiten in de VS (waaronder het prestigieuze Princeton), Microsoft en C3.ai dagen wetenschappers uit om met gebruikmaking van kunstmatige intelligentie het coronavirus te bestrijden. C3.ai Digital Transformation is een onderzoeksconsortium dat zich richt op versnelling van het gebruik van ai.

Het consortium, samen met de University of California en de University of Illinois, stelt geld beschikbaar aan wetenschappers wereldwijd die ai toepassen voor de digitale transformaties van bedrijven, overheden en samenleving.

Het tweede initiatief van deze groep organisaties is de oproep aan wetenschappers om kunstmatige intelligentie te gebruiken om een pandemie zinvol aan te pakken, de verspreiding van het coronavirus te beperken, biomedische informatiemethoden voor medicijn(het)ontwerp, rigoureuze aanpak van teststrategie├źn, en elke poging ter verbetering van biomedisch toepassingen, modellering van besmettelijke ziekten, gezondheidszorg, inperking van besmettelijke ziekten en hoe daarop te reageren.

De groep vraagt elke wetenschapper een paper in te sturen met een voorstel dat helpt het coronavirus te bestrijden en/of in zijn algemeenheid besmettelijke ziekten aan te pakken. Goedgekeurde voorstellen zullen nader worden uitgewerkt.

March 31, 2020