Extra financiële ondersteuning voor ambities Nederlandse Digitaliseringsstrategie

Om Nederland digitaal koploper van Europa te houden, moeten bedrijven, consumenten en overheden sneller en innovatiever inspelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren.

Het kabinet publiceert vandaag de actualisatie van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Hierin maakt het kabinet extra financiering voor artificiële intelligentie (AI) bekend en geeft een overzicht van andere investeringen in technologieën, digitalisering van bedrijfsleven en overheid, digitale vaardigheden van Nederlanders en cyberveiligheid.

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) krijgt een startimpuls van 23,5 miljoen euro van het kabinet voor onderzoek naar en het ontwikkelen van AI-toepassingen. De coalitie heeft een Nederlandse aanpak van AI ontwikkeld en streeft naar een publiek-private investering van in totaal twee miljard euro in zeven jaar.

Kees van der Klauw, coalitiemanager NL AIC: “We zijn zeer verheugd met dit bericht en gaan ons als coalitie inzetten voor een optimaal resultaat van deze investering”.

July 10, 2020